Федерер за топ 4: Аз имам деца и рекорди, а те нямат20-11-2011 10:00 | Николай Драгиев

Роджър Федерер заяви, че в момента той води много по-различен живот от този на неговите колеги в топ 4 на световния тенис. Федерер е категоричен, че професионалният му подход към всичко е причината в своята кариера почти да не се е отказвал от свой мач. Наскоро той записа 800 победи на професионално равнище.

"На 30-години съм много по-голям професионалист, отколкото бях като по-млад," смята Федерер.

Швейцарецът признава, че е много по-близък с Рафаел Надал, отколкото с Новак Джокович или Анди Мъри. И докато с Мъри все пак общува, той разкрива че с Джокович е най-дистанциран от топ съперниците си.

"Моят живот е много по-различен. Аз имам деца, имам рекорди, а другите не. Имам толкова други неща, за които да се грижа. Всички ние имаме различен начин на живот, но моят няма нищо общо с техните," отчита Фед.

Въпреки всичко Федерер признава - Новак Джокович е №1 през годината.

"Нека забравим за ранглистата - сега всичко е свързано с финалния турнир. Аз идвам да защитя титлата си, а другите да я спечелят за първи път. Ще бъде интересно да видим ранглистата в края на годината. Новак е играчът на сезона - това, което феновете и играчите ще запомним от 2011-а."
Коментари
Други новини