ВИДЕО: Надал: Имах късмет да спечеля



21-11-2011 11:00 | Николай Драгиев

Рафаел Надал призна, че е имал късмет да победи Марди фиш с 6:2, 3:6, 7:6 на старта на финалния "Мастърс" в Лондон. Испанецът не скри, че по време на срещата освен с американеца е опитвал да се пребори и с болка в стомаха.

"Това е много важна победа за мен, за увереността ми. Винаги е добре да стартираш позитивно даден турнир.

"Играх много добър първи сет. Във втория беше трудно. Направих една грешка и това му даде увереност. Като цяло мачът бе равностоен.

"В третия сет мачът бе малко луд, с доста спадове. В началото се чувствах много зле. Имах късмет, че спечелих," обясни Рафа.

Надал допълни и за проблемите в стомаха: "В момента не се чувствам особено добре. Трябва да се прибера в хотела и да си почина, тъй като за около час се чувствах наистина зле."

Надал коментира и изявленията на Яник Ноа, който обвини повечето испански спортисти, че взимат допинг и на това се дължат добрите им резултати.

"Какво да кажа? На английски ми е трудно да изразя всичко, което искам да кажа. Това, което е казал, е много глупаво. Знаете, че през годината минаваме един куп допинг тестове. Това звучи като реплика на дете. Не може да ни засегне. За имиджа на Франция това е ужасно."

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини