Давид Ферер шокира Лондон и Мъри



21-11-2011 18:05 | Станко Димов

Първата сензация на заключителния „Мастърс” турнир в Лондон е факт! Голямата надежда на домакините – Анди Мъри, който преди турнира се считаше и за един от големите фаворити за титлата, допусна загуба с 4:6, 5:7 от втората ракета на Испания Давид Ферер.


Двамата предложиха страхотна битка, която продължи точно два часа и след чийто край повече от 15 000 зрители в О2 Арена бяха разочаровани. Загубата прави задачата на Мъри повече от сложна. В следващите два мача шотландецът няма право на грешка, а негови съперници ще бъдат доста неудобни съперници – световният №1 Новак Джокович и чехът Томаш Бердих.


Лошите новини за Анди Мъри не спират дотук. В края на първия сет той поиска медицински таймаут, а причината за травмата и колко точно сериозна е тя остават неясни.


От своя страна победата за Ферер бе първа над Мъри на твърда настилка. По-рано през сезона двамата играха цели 3 пъти, при това все в полуфинали или финали, а победител излизаше Мъри.


Двубоят се разви изцяло по вкуса на Ферер, който след няколко разменени пробиви имаше последната дума, осъществявайки брейк в последния възможен момент, както в първия, така и във втория сет.


„Съжалявам за публиката и за Анди Мъри, който ми е близък приятел. Аз обаче не мога да скрия щастието си от победата. Мисля, че го победих с постоянство, а освен това във важните моменти имах късмет и ударите ми попадаха на линията”, коментира Ферер след двубоя.


„Надявам се, че физическите проблеми, които има Мъри не са сериозни и в следващите двубои той ще се представи на ниво. Сезон 2011 е страхотен за мен, но най-хубавото е, че още не е приключил. Въпреки победата ще запазя концентрация и ще пренасоча мислите си към следващия сблъсък”, каза още скромният испанец.


По-късно тази вечер е вторият двубой от Група „А”, който противопоставя Новак Джокович и Томаш Бердих.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини