Янко Типсаревич сменя Анди Мъри!22-11-2011 19:39 | Николай Драгиев

Надеждата на Анди Мъри, че най-после ще спечели по-голям турнир от "Мастърс 1000" отново не се осъществиха. Шотландецът бе принуден да се откаже от финалния "Мастърс" в Лондон заради контузия в областта на слабините.

24-годишният Мъри допусна вчера поражение 4:6, 5:7 от Давид Ферер в първия си мач от група "А" на турнира. Сега Мъри ще бъде заменен в оставащите два мача от Янко Типсаревич, който е първа резерва.

Моментът е историческия за Сърбия, която никога не имала двама представители на този турнир. Типсаревич ще "наследи" актива на Мъри до момента, но все още има шанс да продължи напред, ако спечели мачовете си с Томаш Бердих и Новак Джокович. Срещу Бердих, Типсаревич води 4:1 в техните срещи.

"Казаха ми, че за възстановяване ще са ми нужни от 7 до 10 дни. Просто не е възможно да продължа. Никога не бих отказал този турнир, ако не е наложително. Това обаче е необходимо, тъй като мога да си причина доста по-сериозна контузия," обясни Мъри.

В последните месеци Мъри подхрани надеждите във Великобритания, че ще може да спечели в Лондон след серията си от 17 поредни победи и 3 титли.

Добра новина има за Роджър Федерер - ако той играе финал в Лондон, ще може да се върне на третото място в световната ранглиста.
Коментари
Други новини