Надал: Само Федерер може да достигне това ниво



23-11-2011 03:01 | Николай Драгиев

Рафаел Надал призна, че не е "можел да направи нищо", тъй като Роджър Федерер е играл "перфектно" в техния сблъсък на финалния "Мастърс" в Лондон. Испанецът понесе най-тежката си загуба от Федерер - 3:6, 0:6 за 60 минути игра.

"Резултатът е реален. Той отразява реалността и не подвежда. Той бе брилянтен през цялото време. Когато играе по този начин просто е по-добър от мен," обясни Надал, който специално подчерта, че не е имал никакви физически проблеми в деня на мача.

Попитан дали е уморен и в каква форма се чувства, Рафа отговори: "Уморен? Сега съм уморен, но преди мача не бях. Няма да лъжа, играх по най-добрия възможен начин, но не беше достатъчно тази вечер."

"Забавно е, защото не мисля че играх лошо. Той просто почти не направи грешки за целия мач. Беше твърде агресивен. Опитах да покажа всичко, което мога."

Според Рафа единствено Федерер може да покаже такова ниво на игра. "Само той може да достигне това равнище. Приемам нормално загубата. И преди съм губил тежко, но и този път няма да е последен. И на друга настилка щеше да ме победи с това представяне."

Надал поясни още, че е мотивиран да победи Жо-Вилфред Цонга и да продължи към полуфиналите на турнира.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини