Треньорът на Шахар Пеер: Барак Обама, изяж си шапката!



Треньорът на Шахар Пеер: Барак Обама, изяж си шапката!
Свързани турнири
Свързани играчи
18-02-2010 04:07 | Николай Драгиев

Изключително интересно е в Дубай. И не защото почти целият тенис елит при жените се изсипа за местния турнир. Там е Шахар Пеер от Израел.

Тя най-после бе допусната до Barclays Dubai Tennis Championships, след като миналата година организаторите отказаха, тъй като не можеха да носят отговорност за сигурността й. В Емирствата "обичта" към евреите е пословична и присъствието на Пеер там е наистина доста смел от нейна страна.

На всичкото отгоре Шахар прави невероятна серия като разби три превъзходни тенисистки - Виржини Разано, Янина Викмайер и Каролин Вожняцки, която бе поставена под номер 1 в схемата, сякаш напук на това, че всичко е против нея. Подобно бе отношението към нея и в Австралия, където организирани групи по трибуните в Сидни протестираха срещу нейното присъствие.

Треньорът на еврейката Пабло Джакопели пък "налива масло в огъня" като подробно води свой блог, в който услужливо разказва за перипетите на двамата. Ето какво разказва той:

"Като пристигнахме веднага ни посрещнаха 8 бодигарда, малко по-късно дойдоха още 10. Общо сигурно са над 20... така че Барак Обама, изяж си шапката!"

"Имах чувството, че съм Джеймс Бонд, а не треньор на тенисистка. Взеха ни паспортите и багажа и под конвой ни закараха в различни хотели, а за Шахар бе предвидено специално място, където може да тренира."

"На следващия ден открих Шахар да загрява обградена от 21 бодигарда. В интерес на истината момчетата са много приятни и успях да поговоря с тях. Говорихме си за културните различия между страните и доста се посмяхме. Определено разчупихме атмосферата и за нея не беше толкова напрегнато.

"Шахар играе страхотно напоследък и ще бъдем много радостни да се върнем в топ 20 отново."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини