Съдбата си върна на Бердих, спаси мачбол и остава в турнира



23-11-2011 18:49 | Станко Димов

Съдбата си знае работата. След като на старта срещу Новак Джокович пропусна мачбол и след това загуби, сега сценарият се обърна на 360 градуса за Томаш Бердих. Чехът се наложи драматично с 2:6, 6:3, 7:6 (6) над Янко Типсаревич и остава в сметките за място на полуфинал на заключителния „Мастърс” в Лондон.


Сърбинът Типсаревич, който дебютира в турнира като резерва на контузения Анди Мъри, изобщо не се притесни от различната атмосфера в „О2 Арена” и записа вихрен старт. Световният №9 взе първия сет след малко повече от 30 минути игра и 2 пробива на сметката си. Отличен старт за Типсаревич!


През втория сет Бердих намери началния си удар, който е катализатор за играта му, особено в зала. Чехът започна по-често да пласира точно мощните си сервиси, като търпеливо изчака своя момент да пробие, след което да изравни резултата – 6:3.


Така се стигна до решителен трети сет, в който двамата действаха като по учебник – отлични сервис геймове и никакво напрежение. Логично се стигна до тайбрек, в който настъпи и истинската драма. Янко Типсаревич поведе с 6:5 точки и получи мачбол, при това с начален удар на своя страна.

 

Сърбинът обаче сгреши воле от бекхенд в близост до мрежата, а след това допусна и двойна грешка, което автоматично значеше мачбол за Бердих. Чехът не почака за втора покана и се погрижи от първия път да затвори двубоя, взимайки частичен реванш за злощастната си загуба от Джокович на старта.


Така като решителен за място на полуфинал се очертава сблъсъкът между Бердих и Давид Ферер в последния кръг, особено ако тази вечер испанецът загуби от Новак Джокович. В такава ситуация двамата с Бердих ще се включат в директен спор за място напред.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини