Без Маги Малеева за „Фед Къп”



23-11-2011 17:29 | Станко Димов

Магдалена Малеева няма да играе за България в двубоите за „Фед Къп”. Новината разри лично бившата №4 в света пред "Гонг".


„Няма да участвам на Фед Къп”, заяви Малеева, която миналата година се включи в мачовете на двойки, за да помогне на тима ни в Ейлат.


В последното издание на Фед Къп страната ни бе представена от Маги Малеева, Цветана Пиронкова, Диа Евтимова и Елица Костова, като Малеева игра само на двойки и записа само победи. Тимът ни запази мястото си в І група, след като спечели плей-аута срещу Латвия с 2:0 победи.


За втора поредна година домакин в І група на зона Европа-Африка ще бъде израелският курорт Ейлат. От 30 януари 2012 година на брега на Червено море своите мачове ще играят националните тенисистки на Австрия, България, Босна и Херцеговина, Хърватия, Естония, Великобритания, Гърция, Унгария, Израел, Люксембург, Холандия, Полша, Португалия, Румъния и Швеция.


Сред тенисистките, които се очаква да участват, са Агниешка Радванска (8), Моника Никулеску (30), Кая Канепи (34), Шахар Пеер (37), Тамира Пашек (42), Петра Мартич (49), Елена Балтача (50), Грета Арн (63), Аранча Рус (83), Елени Данилиду (90), Манди Минела и др.

 

Според регламента на състезанието първите два отбора в крайното класиране ще играят в плейофите за Световна група II през пролетта на 2012 година, а последните два ще отпаднат в по-долната група в зоната.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини