С протекцията на Ноле, сръбски министър овладя федерацията



25-11-2011 10:00 | Николай Драгиев

Сръбският външен министър Вук Йеремич е новият президент на Сръбската тенис федерация. Новият шеф на тениса в западната ни съседка идва с амбицията да подобри цялостното лице на сръбския спорт и да представи на света множеството местни таланти.

Изборът на Йеремич стана не и без помощта на Новак Джокович и неговата фамилия, които се застъпиха зад Йеремич. Министърът пък награди през април Ноле с дипломатически паспорт, който му позволява да пътува по-лесно по света.

Под натиска на фамилията на Джокович бе свален и бившият президент на федерацията Слободан Живойнович.

"Не мога да претендирам, че съм тенис експерт от калибъра на Живойнович, но аз съм голям фен на играта и това датира още от 1987-а година," заяви Йеремич. "Нашата цел е да създадем система, чрез която сръбският успех в тениса да не бъде епизодичен, а да трае по-дълго и да продуцира играчи на топ ниво."

Йеремич побърза да направи чичото на Новак - Горан Джокович вицепрезидент на федерацията.

Самият Слободан Живойнович пък става част от Международната тенис федерация и по точно от комитета, който организира Davis Cup. "Свърших страхотна работа и съм убеден, че моят наследник също ще се справи, тъй като е много ентусиазиран," заяви Живойнович.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини