Бердих хвана последния влак – вижте полуфиналите в Лондон



25-11-2011 23:53 | Станко Димов

Томаш Бердих е последният полуфиналист на заключителния турнир в Лондон. Това стана факт, след като чехът се наложи с 3:6, 7:5, 6:1 над Давид Ферер. Успехът на Бердих на практика му осигури първото място в групата и сблъсък с Жо-Вилфред Цонга на полуфиналите.

 

Освен това сложи официално край на невероятния сезон 2011 за Новак Джокович, който остана трети в Група „А”. Сърбинът обаче едва ли ще тъжи особено много, предвид 3-те титли от Големия шлем и 5-те от „Мастърс 1000” сериите, с които изпраща годината.

 

В следващите седмици Джокович най-после ще се отдаде на заслужена почивка и ще презареди силите за новия сезон, който се очертава да бъде сред най-трудните в кариерата му. Световният №1 ще се върне на корта след малко повече от месец, на 29-ти декември, когато ще се включи в турнира Mubadala World Tennis Championship.


В другия полуфинал пък сили ще премерят Роджър Федерер и Давид Ферер, които са безспорно двамата най-добре представящи се тенисисти в Лондон. Швейцарецът приключи групата с 3 победи на сметката си, а Ферер спечели първите 5 сета в двубоите си, преди да допусне обрат срещу Бердих, заради който остана втори.


Любопитното е, че до момента Федерер и Ферер имат 11 мача, в които испанецът няма победа. За последно двамата премериха сили именно на заключителния „Мастърс” в Лондон преди 12 месеца, когато в двубой от груповата фаза швейцарецът се наложи с 6:1, 6:4. На заключителния за сезона турнир двамата имат още един сблъсък, при това на финала през 2007-ма, а победата отново е за Роджър.


Любопитно е да се отбележи също, че за полуфинал не се класира нито един от играчите от Топ 3. Подобна бе гледката и на заключителния турнир при дамите, където за полуфинал нямаше състезателка от Топ 2.


Програма за полуфиналите в Лондон:


Жо-Вилфред ЦонгаТомаш Бердих


Роджър ФедерерДавид Ферер




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини