Типсаревич: Извинявай, Ноле25-11-2011 22:41 | Станко Димов

Втората ракета на Сърбия Янко Типсаревич не скри задоволството си от победата над своя добър приятел Новак Джокович в последния двубой на двамата в Група „А” на турнира в Лондон. Това беше първи успех за Типсаревич над световния №1 (от 4 двубоя).


„Получи се един интересен двубой с много обрати. Мисля, че ключови за мен бяха първите геймове на втория сет. Бях подложен под голямо напрежение, трудно печелих подаванията си, постоянно имахме равенство или предимство.

 

В крайна сметка може би тези моменти обърнаха мача за мен. Радвам се, че най-накрая успях да победя Ноле. Двамата винаги правим оспорвани двубои, в които до днес печелех по сет, но накрая винаги губех”, коментира Типсаревич.


„Винаги ми е трудно, когато играя срещу сънародник. Ние сме доста близки (с Джокович) извън корта и определено не е лесно да излезем един срещу друг. По време на представянето ни се почувствах изключително горд, тъй като в залата имаше две сръбски знамена в наша чест. Това беше страхотно”, коментира Типсаревич.


Сезон 2011 определено е най-успешният в кариерата на Типсаревич, който в последните няколко месеца се представи на много високо ниво и спечели първите си две титли на ниво ATP.

 

„Мисля, че другата година ще бъде много по-трудна за мен. Съперниците ми ще се отнасят с по-голям респект към мен и трудно някой ще ме подценява”, каза още Типсаревич.


В заключение той призна, че двамата с Новак Джокович, както и техните очарователни половинки, ще си организират съвместна ваканция.
Коментари
Турнир: Nature Valley Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Нотингам, Англия
Настилка: Тревна
Награден фонд: $250,000

Official Website | Livescore
Турнир: Libema Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Хертогенбош, Холандия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €686,080

Official Website | Livescore
Турнир: Mercedes Cup
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Щутгарт, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €729,340

Official Website | Livescore
Други новини