Джокович щастлив, че си спести мач с Федерер (видео)



26-11-2011 04:51 | Николай Драгиев

Новак Джокович призна, че е тотално изтощен физически и психически в края на 11-ия месец от сезона. Именно с това той аргументира посредствените си игри в последните три турнира от година, включително финалния "Мастърс" в Лондон.

Световният номер 1 не скри, че предпочита да не играе в полуфиналите на финалния "Мастърс" (пресконференцията е преди развръзката на мача Ферер-Бердих). Там той можеше да играе за пореден път през годината с намиращия се в отлична форма Роджър Федерер.

Въпреки всичко Ноле е напълно сигурен, че през 2012-а отново ще намери верния ритъм, който го направи почти непобедим в първите 8 месеца от тази година.

"Моето тяло просто не бе в състояние да издържи повече натоварване. Дойде ми твърде много за този сезон. Психически не съм толкова свеж. Не усещам и динамиката в действията си, каквато имах в първите 10 месеца. Но това е очаквано. Просто имам нужда от почивка," коментира Джокович.

Новак се закани да защити титлата си от Australian Open 2012 още в началото на новия сезон. "Имам повече от достатъчно време да си почина и да се подготвя добре. Сигурен съм, че ако направя подготовка като преди година, ще се представя силно в Австралия," коментира Новак.

Сърбинът не планира никакви официални турнири преди Australian Open 2012, който започва на 16-и януари!

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини