Тим Хенман: Федерер остава най-добрият в света



27-11-2011 10:27 | Станко Димов

Роджър Федерер все още може да играе по-добър тенис от всеки друг човек на планетата. Това мнение изказа легендата на британския тенис Тим Хенман след съботната победа на ФедЕкспрес над Давид Ферер в полуфиналите на турнира в Лондон. В днешния финал, който ще бъде №100 в уникалната кариера на Федерер, швейцарецът ще има за съперник Жо-Вилфред Цонга.


„Продължавам да мисля, че в подходящите условия най-добрият тенис от страна на Роджър Федерер е по-добър от този на всеки друг състезател в света”, коментира Хенман.


„Погледнете на пример играта на Федерер срещу Рафаел Надал по-рано през седмицата. Наясно съм, че испанецът не е в най-добрата си форма и не се чувства особено добре в зала, но ако трябва да бъда честен никога досега в живота си не бях виждал някой да играе толкова добре, колкото Федерер”, каза още бившата първа ракета на Великобритания.


В събота ФедЕкспрес се справи сравнително лесно на полуфиналите с Давид Ферер, който пък в груповата фаза бе записал двусетови победи срещу Новак Джокович и Анди Мъри.

 

„Трябваше доста да се потрудя срещу Ферер”, сподели швейцарецът. „Ще играя на финал за 100-тен път, мога да спечеля 70-та титла и 6-та такава от заключителния „Мастърс”, което ще бъде рекорд”, отбеляза швейцарецът.


След като навърши 30 години през август и не беше вдигал титла от Големия шлем в продължение на 22 месеца, което е най-дългият период от 2002-ра година насам, много хора побързаха да отпишат Федерер от големия тенис.


Според Хенман обаче Роджър има отлични шансове да атакува 17-та титла от Шлема в Мелбърн през януари.


„Към момента Федерер не е фаворит №1 в Австралия към момента, но ако през януари бъде във форма и най-вече – свеж и бърз, то той ще стане такъв”, каза Хенман, който в момента е коментатор в „Би Би Си”.


„През тази година Федерер загуби няколко двубоя, които в миналото печелеше с лекота. Срещу Цонга на Уимбълдън допусна загуба с 2:3 сета, след като водеше с 2:0. Няколко седмици по-късно, на US Open, пропиля два мачбола срещу Новак Джокович. Тези загуби според мен го мотивираха допълнително. Дали той може да спечели още титли от Големия шлем? Да, в това няма съмнения”, каза още бившият №4 в света.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини