Федерер: Горд съм, че пренаписвам историята (видео)



28-11-2011 06:28 | Николай Драгиев

Със серия от 17 поредни победи Роджър Федерер си осигури 3 титли в края на 2011-а включително и от "петия турнир от Големия шлем" - финалният "Мастърс" в Лондон.


Швейцарецът стана най-възрастният шампион на заключителния турнир. През август Федерер навърши 30 години. Въпреки това той не смята да спира дотук и през 2012-а ще се цели в титла от Олимпиадата, отново в Лондон.

"Невероятно чувство е да спечеля 6 титли от финалния "Мастърс". Тази година турнирът бе по-труден за мен, но успях да премина през сложни ситуации. Невероятно е да приключа сезона по такъв начин. След последната точка облекчението и радостта бяха неописуеми.," заяви 16-кратния шампион в турнири от Големия шлем за 70-ата си титла.

На въпрос дали се счита за най-добрия тенисист в момента, Федерер даде интересен отговор - "Не, но на кого му пука? С играта си в Лондон натрупах сериозна увереност преди новия сезон. За мен това е най-добрият финал на година, който съм правил и съм горд от това."

Федерер не пожела да определи Олимпиадата в Лондон като основния си приоритет през 2012, но поясни че "Лондон ще бъде много важен град" за новия сезон. "Имам и други приоритети преди това," заяви той.

Федерер призна, че може би е близо до нова титла от Големия шлем, но може и да няма този шанс и през новата година, тъй като съперниците му са на високо ниво. "Имам чувството, че съм близо до нова титла, но може и да не съм. Останалите играчи също имат шанс. Новак е най-добър през 2011-а. Да спечелиш 40 мача поред е невероятно. Анди направи много добър сезон и догодина ще е труден за побеждаване. Рафа с неговата класа винаги ще бъде заплаха за най-големите турнири."

Федерер направи и интересно разкритие. Той твърди, че за него загубата след два пропуснати мачбола срещу Джокович, не е била най-тежката му загуба. "Не, това не бе финал. Съжалявам и за финала на "Ролан Гарос" срещу Рафа. Да го победя на това място би било страхотно постижение."

Маестрото отново потвърди намерението си да не спира с тениса скоро. "Аз винаги планирам поне за 2 години напред," категоричен е той.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини