Вердаско предупреди Рафа и компания: Не сме непобедими



28-11-2011 16:16 | Станко Димов

Сезон 2011 официално приключи в неделя, но не и за националните състезатели на Испания и Аржентина, които упорито се подготвят за финала на купа „Дейвис”. Една от звездите на иберийците Фернандо Вердаско предупреди съотборниците си, че въпреки статута на фаворити те не са непобедими. Както е известно последните сблъсъци за купа „Дейвис” ще се изиграят идния петък, събота и неделя в Севиля.


„Ние не сме непобедими. Дори и да разполагахме с първите четирима в ранглистата състезатели, отново щях да ви кажа същото”, сподели Вердаско, цитиран от „Марка”.


„Няма непобедим отбор, не само в тениса, но и във всички спортове. Много неща могат да се случат на корта и винаги има шанс да загубиш. Знам, че сме фаворити, но за да защитим тази теза трябва да спечелим три двубоя срещу Аржентина, което няма  да е лесно”, коментира още любимецът на женската аудитория Фернандо Вердаско.


В личен план Вердаско заяви: „Безспорно тази година нямах резултатите, които постигнах в предишните два сезона. Това е нормално в спорта, както има добри, така има и лоши моменти. Не ми остава нищо друго, освен да продължа да тренирам и да се надявам, че ще си подобря резултатите. Следващата година е много специална, защото има Олимпийски игри и всеки ще иска да участва на тях.


Относно изминалия сезон безспорен №1 е Новак Джокович, той спечели всичко. Рафа Надал обаче също заслужава комплименти. След Ноле, Рафа определено беше най-добрият тенисист. Федерер и Мъри също се справиха добре”, анализира Вердаско.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини