Грозданов и Енев ще играят на финала в зала „София”



03-12-2011 14:00 | Станко Димов

Първите двамата схемата Тихомир Грозданов и Тодор Енев ще спорят за титлата на турнира „Тодор Тодоров”, който се провежда в зала „София”.

 

В очаквания с интерес втори полуфинален сблъсък, Тото Грозданов се наложи с категоричното 6:1, 6:3 над Ивайло Трайков, като по този начин разби на пух и прах очакванията за равностоен и напрегнат двубой. Третата ракета на България игра изключително стабилно и имаше нужда от само 50 минути, за да си подпечата участието си на финал.


„С всеки изминал ден се чувствам все по-добре на корта. Още в началото на двубоя наложих високо темпо и принудих Трайков да допусне доста грешки. През целия мач бях спокоен, играх без напрежение. На финала ще бъда срещу Тошко Енев, който на тази настилка се представя силно. Надявам се да имам добър ден и да го победя”, коментира Тото.

До момента Енев води с 4:1 в срещите си с Грозданов, но във финала двамата за първи път няма да играят на клей.


Иначе по-рано днес, в двубой който бе излъчван на живо в Tennis24.bg и SportMedia.tv, Тодор Енев се наложи също категорично над Илия Кушев – 6:0, 7:5. След срещата в специално интервю за Tennis24.bg Тошко прогнозира, че на финала ще се изправи срещу Грозданов, което стана факт.


„Сигурен съм, че ще направим добър мач, дано дойдат повече хора и да се получи добра атмосфера”, каза Енев.

Финалният двубой е в неделя от 13,00 часа и също ще бъде предаван по Tennis24.bg и SportMedia.tv. Входът е свободен в зала "София".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини