Тихомир Грозданов взе титлата в зала „София”



04-12-2011 15:29 | Станко Димов

Тихомир Грозданов е новият шампион от турнира „Академик”, който от тази година носи името на доайена на родния тенис д-р Тодор Тодоров. Във финалната среща в зала „София” Тото се наложи с 3:6, 6:3, 7:5 над Тодор Енев в двубой, достоен за завършек на сезона.

Както се очакваше поставените под №1 и №2 в схемата изиграха изключително напрегната среща, като в края по-добрата физическа подготовка на Грозданов си каза тежката дума и след 2 часа игра Тото вдигна победоносно ръце. Особено драматичен бе последният сет, който бе изпълнен с обрати и размяна на пробиви. Тото не успя да затвори мача при 5:4 в своя полза, но при 6:5 бе категоричен.

„Очаквах да се получи равностоен мач. За жалост се представих малко по-слабо от предишните срещи, допуснах много непредизвикани грешки, особено в началото”, коментира Грозданов след двубоя.

„В нито един момент от срещата не позволих на напрежението да ме събори. Знаех, че започна да играя добре и ще имам своя шанс. Радвам се, че спечелих турнира, тази титла, както всяка друга, носи престиж.

Като цяло обаче не съм доволен от сезона. Изиграх по-малко двубои, отколкото желаех. Освен това резултатите ми не бяха особено задоволителни. Надявам се догодина да играя по-добре”, каза още Грозданов.

Това беше 38-мо издание на турнира „Академик”. За успеха Тихомир Грозданов получи чек на стойност 1600 лева. Финалистът Тодор Енев пък ще трябва да се задоволи с 1000 лева.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини