Тихомир Грозданов: Целта ми е място в топ 200



04-12-2011 16:47 | Николай Драгиев

Тихомир Грозданов смята, че изминаващата 2011-а година не е особено успешна за него, тъй като не е успял да постигне целта си - да влезе сред първите 350 тенисисти в ранглистата. Тото завърши сезона с титла от турнира "Д-р Тодор Тодоров" в София след успех с 3:6, 6:3, 7:5 над Тодор Енев в неделя.

"Доволен съм, че спечелих, но не съм доволен от играта, която показах. Направих доста грешки, а и не сервирах максимално добре. Иначе се бях подготвил добре, в добър игрови ритъм съм," заяви Грозданов специално за Tennis24.bg след триумфа над Енев.

Тото не е доволен от цялостното си представяне през 2011-а като смята за най-добър свой резултат победата над Виктор Ханеску на турнир в Полша през септември. Този успех бе първи на Тото срещу състезател от топ 100.

"Като цяло не съм доволен. Не постигнах целта си. Исках да вляза в топ 350. Исках да съм близо до място сред първите 200 в света, за да мога евентуално да играя квалификации на "Ролан Гарос". Може би не бях достатъчно постоянен в изявите си. Играх на по-малко турнири от други години. Исках да играя на "Чалънджър"-и и турнири на по-високо ниво, за да видя каква е разликата.

"Победата срещу Ханеску наистина бе най-добрия ми успех. Когато играех с Ханеску не усетих да има голяма разлика и да ме превъзхожда с нещо. Просто е по-спокоен и концентриран," смята Грозданов.

Грозданов е убеден, че и той може да постигне по-високо ниво на игра и да бъде сред първите 200 в ранглистата. "Знам, че и аз мога да постигна подобни резултати. За тази цел ми е нужно да играя по-спокойно и да постигна добри резултати в кратък период от време, за да напредна в ранглистата. Основната ми цел е да попадам в квалификациите на турнирите от Големия шлем. Разликата между мен и тези играчи не е голяма."

Все още Грозданов няма големи спонсори и затова се налага да играе доста клубни мачове в Австрия. "Действително трябва да играя клубни мачове в чужбина, за да финансирам участията си по турнири. Фирма в Германия ми осигурява ракети и екипировка Wilson."

Тото смята, че през новата година има желание да играе за Купа "Дейвис". "Като цяло не ми се играе докато Огнян Илиев е капитан, но това е доста престижен турнир.

"Да се говори, че условията, които съм поставил са извънземни, са несериозни. Няма такова нещо. Отношението към мен не винаги е било добро," заяви още Грозданов.

Тото сподели и виждането си за ситуацията на върха в световния тенис. Той е останал впечатлен от изявите на Новак Джокович, но в последно време и от това на Роджър Федерер.

"Това, което Новак постигна е изключително. Надали ще може да се повтори такъв сезон. Ясно беше, че той и Рафа трудно ще издържат 12 месеца в такъв ритъм.

"В края на сезона ме впечатли и Федерер. През 2010-а го гледах на "Мастърс" турнира в Лондон, а тази година по телевизията. Миналата година бе много добър, но тази бе още по-впечатляващ," смята Тото.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини