ВИДЕО: Надал донесе пета Davis Cup на Испания



04-12-2011 18:17 | Николай Драгиев

Световният номер 2 Рафаел Надал донесе на Испания пета титла от Davis Cup и трета в последните 4 години. Испанецът надигра в решителния сблъсък лидера на Аржентина Хуан Мартин дел Потро с 1:6, 6:4, 6:1, 7:6 след над 4 часа игра пред 27 000 души на Олимпийския стадион в Севиля.

Така, след като вече е спечелил всички турнири от Големия шлем, олимпийска титла, Рафаел Надал прибавя още една титла за себе си от най-престижния отборен шампионат в тениса.

СНИМКИ ОТ ТРИУМФА НА ИСПАНИЯ!

Двубоят за Надал не бе никак лек, макар Дел Потро да бе доста уморен след 5 часа битка с Давид Ферер в петък. Аржентинецът спечели с 6:1 първия сет за цели 61 минути игра.

Надал очаквано обърна след лесно 6:4, 6:1 в следващите две части.

Драмата бе оставена за четвъртия сет, когато след поредица пробиви, Дел Потро сервираше за сета при 5:3. Аржентинецът не успя да вземе този гейм от Краля на клея и след това бе жестоко наказан малко по-късно в тайбрека - 7:6.

"Дел Потро започна невероятно. Рафа обаче е Рафа. Той е победител. Рафа се опита да играе по-дълбоко след това, тъй като Дел Потро доминираше. Мачът бе много близък и можеше да не спечелим," заяви капитанът на Испания Алберт Коста.

"Много съм щастлив. Вероятно това е най-страхотната публика, която съм играл.

"В началото на мача бе много трудно. Във втория сет получих възможност да се върна в мача. Това е перфектен начин да завърша сезона," заяви самият Надал.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини