Квитова "гладна" за титли, цели се в Уимбълдън и Олимпиадата09-12-2011 10:50 | Николай Драгиев

Избраната за най-добра тенисистка от WTA през 2011-а година Петра Квитова заяви, че след най-успешния сезон в нейната кариера е мотивирана да подобри още играта и представянето си.

Квитова не крие, че й е било много трудно да се справи с промените, които са настъпили в живота й след големите успехи и най-вече титлата на Уимбълдън.

"Седмицата, след като спечелихме Фед Къп бе много стресираща за мен. След това бях в ролята на треньор за моя приятел (17-годишният Адам Павлашек, също тенисист) в един турнир. След това отидохме на спа за една седмица в Австрия. Просто не исках да летя отново за някъде," разкрива Петра.

Самата Квитова не е изневерила на своя дългогодишен подход и е заминала на подготовка в планински район в словашките Татри.

"Заложих изцяло на физическата подготовка. Не съм пипала ракета. Това ще стане в следващите дни. Няма да правя промени в моя екип. Не се правят промени, когато побеждаваш," категорична е Квитова.

Кои са главните цели на Петра за новия сезон? "Уимбълдън и Олимпиадата. За около месец ще мога да играя два пъти на трева, а аз обичам това място много. В живота имаме 1 шанс да спечелим подобна титла, така че е много специално. Искам да докажа, че мога да играя през целия сезон на топ ниво," обясни "гладната" за титли Квитова.
Коментари
Турнир: Stockholm Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Стокхолм, Швеция
Настилка: Зала
Награден фонд: €711,275

Official Website | Livescore
Турнир: European Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Антверп, Белгия
Настилка: Зала
Награден фонд: €711,275

Official Website | Livescore
Турнир: Kremlin Cup
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Москва, Русия
Настилка: Зала
Награден фонд: $922,520

Official Website | Livescore
Други новини