Ще видим ли Рафаел Надал версия 4.0?



09-12-2011 19:57 | Николай Драгиев

Един от най-популярните американски спортни журналисти, пишещи за тенис, Мат Кронин анализира сезона за Рафаел Надал през 2011-а. Според него Надал трябва задължително да подобри играта си, ако иска да се справи с предизвикателството, което му отправи Новак Джокович.

"През последните три години Надал бе най-устойчивият психически тенисист. Отново и отново той се справяше с трудностите, загубите и контролираше своята съдба. Именно затова 2012-а ще бъде огромен тест за него, тъй като той никога не е попадал в сегашната си ситуация. От 2005-а година, от когато е сред най-добрите в света, никога не е имало очевидно по-добър играч на всички настилки, какъвто бе Новак Джокович през 2012-а година," пише Кронин.

"В сегашната ситуация Надал трябва да подобри представянето си, а не да се надява Джокович да намали темпото. Това е така, тъй като независимо от изтощението си, Джокович има цели 10 дни повече за подготовка през новия сезон от Рафа. Сърбинът трябва да покаже същия стил, който през 2011-а го изведе до позиция на номер 1 в света. Освен това Роджър Федерер показа най-добри възможности през последния месец и победата му над Надал е показателна за нивото му," категоричен е Кронин в своя анализ.

Въпреки това Мат Кронин очаква подобаващ отговор от Рафаел Надал през 2012-а. "Надал никога не се е страхувал да се справя с предизвикателствата, така че не очаквайте това да се случи през 2012-а. Той трябва да направи крачка напред, тъй като Рафа от 2010-а не е достатъчно добър, за да властва през 2012-а. Не е достатъчен и Рафа версия 2.0, който спечели първия си Уимбълдън. Също и Рафа 3.0, който триумфира на US Open. Нужен е Рафа версия 4.0, който да се превърне в човека, който отново ще превземе света на тениса."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини