Карлос Моя: Испания ще се справи и без Надал



13-12-2011 09:28 | Станко Димов

Бившият №1 в света Карлос Моя изрази увереността си, че представителният отбор за купа „Дейвис” ще бъде достатъчно силен и без Рафаел Надал в състава си.

Както е известно след триумфа в Севиля в началото на месеца Рафа обяви, че през 2012-та година няма да участва в неофициалното отборно световно първенство, изтъквайки като мотив предстоящите Олимпийски игри в Лондон. Въпреки това Моя е категоричен, че капитанът Алберт Коста ще намери правилния заместник на Матадора.

„Все още е рано да мислим за заместник на Надал. Има време. Капитанът Алберт Коста ще реши на кого да гласува доверие. Бъдете сигурни, че много момчета чакат с нетърпение възможността да се докажат в отбора. Не мисля, че отсъствието на Надал ще се отрази кой знае колко много”, коментира Моя.

В същото време медиите в Испания припомнят, че Рафа може да не бъде единственият, който няма да играе в отборния турнир догодина. Напълно възможно е неговият пример да последват Давид Ферер и Фернандо Вердаско, които също са сред ветераните в тима.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини