Български зет пое Йелена Янкович



13-12-2011 12:34 | Николай Драгиев

Съпругът на бивша българска тенисистка може да стане треньор на сръбската звезда Йелена Янкович. Германецът Хенер Нелес, който е женен за Елена Ганчева, работи с ексводачката в световната ранглиста Йелена Янкович от 3 седмици.

Предложението от познатата и у нас Янкович е Нелес да подпише 6-месечен договор и споразумението да влезе в сила от подгряващите турнири преди Australian Open.

„Още няма нищо официално, защото Хенер не е подписал и се уточняват детайлите", обясни Елена. Тя е от София и има национални титли на България в различните възрастови групи, както и сребърен медал от европейско до 18 г. в зала. Със съпруга си живеят в Лас Вегас и имат дъщеря Гизеле на няколко месеца. И двамата са бивши състезатели на университета на Невада в родния град на Андре Агаси.

Ганчева приключи кариерата си със 112 победи и 37 загуби в колежанския шампионат. Три пъти е избирана за тенисистка на годината в конференция Маунтийн Уест и е едва втората от този университет, участвала повече от един път във финалите на студентското на САЩ поединично. Единствената от този ВУЗ, стигнала топ 10 на сингъл и на двойки. Хенер пък е сред най-добрите за всички времена на университета и в двете дисциплини.

Янкович остана без треньор, тъй като Рикардо Санчес пое сегашната №1 в ранглистата Каролина Вожняцки (Дан) и ще работи с бащата Пьотър.

Йелена излезе начело в света на 11 август 2008 г. Сръбкинята е спечелила 12 титли поединично от веригата на женската тенис асоциация, една на двойки и стана шампионка при смесените на „Уимбълдън 2007" с Джейми Мъри (Шот).

Явор Геронтиев, в. "24 часа"




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини