Звезда на Милан се закани да свали Джокович от върха



14-12-2011 16:45 | Станко Димов

Лидерската позиция на Новак Джокович на върха на ранглистата е сериозно застрашена! Опасността този път не се казва Рафаел Надал или Роджър Федерер. Не е дори Анди Мъри. Става въпрос за ... звездата на футболния шампион на Италия Милан – Златан Ибрахимович.

Шведът е сериозен любител на тениса и нееднократно е обявявал, че в свободното си време не пести сили на корта с ракета в ръка. Освен в голмайсторския приз в Серия „А”, Ибрахимович се е прицелил и в първата позиция на своя добър приятел Джокович.

„Писна ми да слушам за него. Спечелил това, спечелил онова, бил №1. Той е на върха само защото не е играл срещу мен”, каза Ибрахимович в шеговит тон.

„Сега сериозно – с удоволствие ще изиграя няколко гейма срещу него. Миналата година се засякохме на подготвителния лагер в Дубай, беше страхотно. Много обичам хора с чувство за хумор, с Ноле ненадминат в тази област. Пожелавам му успех и през 2012-та година. Той е най-добрият, сигурен съм, че ще го докаже отново”, коментира „Ибракадабра”.

Самият Джокович пък я изявен фен на Милан. Наскоро сърбинът си пожела през лятото на 2012-та да спечели „Ролан Гарос” – единственият турнир от Големия шлем, който липсва във визитката му.

Ноле сподели, че ако това стане, а в същото време любимият му отбор Милан спечели Шампионската лига, то тогава с италианците ще спретнат съвместен купон.
Ще има ли парти Джокович – Милан, остава да разберем в края на май.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини