Санторо предпочете радиото пред капитанския пост във Франция



14-12-2011 17:19 | Станко Димов

Бившият специалист в играта на двойки Фабрис Санторо призна, че на този етап няма никакъв интерес към поста капитан на френския национален отбор за Купа „Дейвис”, съобщи „Ройтерс”.

Санторо, който държи няколко рекорда от ATP, но никога не е печелил титла от Големия шлем, е смятан за фаворит за поста на Ги Форже, който ще се оттегли от тима догодина, след 14 година като капитан на Франция.

Засега обаче 39-годишният Санторо е решен да прави кариера в радиото, а не на скамейката в купа „Дейвис”.

„Към момента това не е позиция, която ме интересува”, категоричен е Санторо.

„Когато приключих кариерата си се концентрирах изцяло към такава в медиите, винаги съм искал да работя в радио. Един ден може би ще бъда капитан на Франция, но този ден няма да е сега”, каза още Санторо.

Най-доброто постижение на Санторо на сингъл в турнирите от Големия шлем е достигането до четвъртфинал на Australian Open 2006.

Известен с уникалните си удар, Фабрис Сантото е единственият в историята, който е участвал в турнири от Големия шлем в период от 4 десетилетия – от „Ролан Гарос” 1899 до Australian Open 2010.

Силата на Санторо определено бяха игрите на двойки, където той има два триума – Australian Open 2003, 2004. Освен това е играл финал US Open 2003, „Ролан Гарос” 2004 и Уимбълдън 2006. 

 От своя страна Ги Форже ще стане директор на турнира от „Мастърс 1000” сериите в Париж, който се провежда в зала „Берси”. Това ще се случи догодина, когато официално напусне поста си на капитан в отбора на Франция.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини