Анди Мъри си пожела нов финал в Австралия



Анди Мъри си пожела нов финал в Австралия
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
16-12-2011 17:21 | Станко Димов

Първата ракета на Великобритания Анди Мъри сподели, че очаква с нетърпение началото на новия сезон и по-конкретно Australian Open. Британецът успокои привържениците си заявявайки, че е напълно възстановен от травмата в слабините, заради която прекрати участието си във финалния „Мастърс” в Лондон.

От „Би Би Си” се свързаха с Мъри, който по традиция провежда подготовката си в слънчев Маями.

„Възстанових се от контузията в слабините и гледам напред към новия сезон”, започна Мъри.
„Чувствах се добре. През последните няколко години се представям много силно в Австралия. Една от причините да се подготвям в Маями е именно тази – тук условията са перфектни и много напомнят на условията в Австралия”, коментира световният №4.

„Трябва да се подготвя добре, да бъда сигурен, че физически ще мога да издържа и да бъда силен и в края на турнира. Настилката в Австралия, вятърът и изобщо условията пасват добре на играта ми. Надявам се, че ще мога отново да се представя силно”, сподели Мъри, който през последните 2 години игра финал в Australian Open, но и в двата случая загуби с по 0:3 сета (2010 от Федерер и 2011 от Джокович).

В един момент от сезона Мъри достигна до третата позиция в ранглистата, след като спечели 3 последователни титли от турнири в Азия. Шотландецът е уверен, че през 2011-та година се е представил най-силно в турнирите от Големия шлем.

„Най-голямото ми постижение за годината не бяха титлите в Азия а фактът, че се класирах за полуфинал за всички турнири от Шлема. Знам, че това не се случва редовно в тениса, затова няма как да го подмина с лека ръка”, каза още Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини