Надал: С Федерер имаме различни идеи за тениса



19-12-2011 02:54 | Николай Драгиев

Рафаел Надал отчете, че няма нищо против с Роджър Федерер да споделят различни мнения за развитието на тениса. В момента Федерер е президент на синдиката на професионалните играчи от ATP, а Надал е вицепрезидент.

Наскоро Федерер се обяви срещу идеята на Надал за връщане на системата за ранглиста на базата на 2 години. Швейцарецът също така не одобрява протестите на състезателите срещу дългия сезон.

"Той има свои идеи като президент, а аз имам други като вицепрезидент," заяви Надал.

"Не става въпрос, че моите идеи са лоши. Просто двамата трябва да изясним позициите си. Защо единият иска ранглиста на базата на две години, а другият не я одобрява. Относно евентуален бойкот то аз също не мисля за такова нещо, най-малкото това е твърде крайно действие.

"Не мисля, че съм единственият, който иска ранглиста за 2 години. Много други играчи смятат същото. Целта на този тип система е да предпази играчите, а не само тези, които са на върха. Това е един вид защита за състезателите, които са временно контузени.

"Вярно е, че на базата на годишната ранглиста бързо можеш да се изкачиш, но в други случаи трябва да прогресираш от №700, както се случи с Дел Потро. Важно е това да не се случва и когато се върнеш да започнеш с по-малко напрежение върху плещите си," анализира Надал.

Още по темата:
Федерер и Надал с различни визии за развитието на тениса




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини