Томич демонстрира самочувствие: Поиска в топ 10



20-12-2011 18:46 | Николай Драгиев

Да влезе в топ 10. Това е амбициозната цел на 19-годишния Бърнард Томич за 2012-а година. Той базира тези си очаквания на фона на доброто си представяне през изминаващата 2011-а.

В момента Бърнард Томич заема 42-о място в световната ранглиста, а най-големият му успех бе четвъртфиналът на Уимбълдън. Той стартира годината като №158.

"Иска ми се да бъда в топ 10 до следващия ми рожден ден (през октомври 2012-а). Ако това не стане, надявам се ще бъда поне в топ 20. Ще е трудно, но през тази година се представих добре.

"Не очаквах толкова добро представяне, но нищо не е невъзможно. В следващите 6 месеца мога да трупам точки на много турнири," смята Томич, който стана най-младият играч след Борис Бекер през 1986-а с четвъртфинал на Уимбълдън.

"Сам Стосър ме мотивира. Искам да спечеля US Open, както го стори тя. Може би за в бъдеще ще имам тази възможност. Олимпиадата също е важен турнир за мен и искам да спечеля медал. Определено има напрежение, но винаги и било така и знам как да се справя," допълни Томич.

Новият сезон Томич ще открие в Бризбейн, където също ще участва и Анди Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини