Джокович уверен: Ще защитя титлата си от Australian Open



23-12-2011 13:54 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович по никакъв начин не се притеснява от множеството точки, които има да защитава през сезон 2012. Първото предизвикателство пред Ноле ще бъде още през януари, когато започва Australian Open.

Именно в Мелбърн миналата година започна и уникалната серия на сърбина, която продължи чак до полуфиналите на „Ролан Гарос”.

„Годината беше невероятна за мен. Освен много победи натрупах страхотен опит, който ще ми е от полза. Нямах никаква стратегия, просто играх мач за мач. Изобщо не мислех кога серията ми ще свърши”, коментира Джокович през AP.

„Разликата е, че вече вярвам в силите си. Знам, че мога да победя Роджър Федерер и Рафаел Надал, а и другите топ играчи. Отивам в Австралия с идеята да защитя титлата си от миналата година и не виждам причина да не го направя”, каза още Джокович.

Припомняме, че в сезон 2011 Новак Джокович спечели общо 10 титли. 3 от тях бяха в турнирите от Големия шлем, а 5 от тези в „Мастърс 1000” сериите, което е абсолютен рекорд в рамките на една календарна година.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини