Разкритията в автобиографията на Флавия Пенета



23-12-2011 18:52 | Николай Драгиев

Публикуваната наскоро автобиография (Dritto al Cuore, "Право от сърцето")  на Флавия Пенета разбуни духовете в света на тениса. Това е така, тъй като италианката е болезнено откровена и разкрива крайно любопитни неща от "кухнята" на играта.

Най-любопитната част от историята на Пенета е за тригодишната й с бившия номер 1 Карлос Моя. Италианката признава, че й е било изключително трудно да продължи напред, след като Моя я зарязва. Испанецът има афера по същото време с бъдещата си съпруга, от която вече има и дете.

Ето и част от най-любопитните теми, за които Пенета пише в цитати:

ЗА КАРЛОС МОЯ

"Моя е красив, и богат, но се държи като дете. Въпреки това милиони жени по света са готови да тръгнат с него."

"Надал ми се обади, след като Моя ме заряза, и ми каза, че не може да разбере подобно глупаво действие от негова страна."

"Започнах на 5, напуснах дома си на 15 и сега да стоя на дивана и да плача за някаква отрепка? Никога."

"Помолих Моя да ми върне нещата, които бях оставила в Майорка. Той не го направи 4 месеца. Реших да си ги взема сама и посетих родителите му. Вечерях с неговото семейство, което бе и мое семейство в продължение на 3 години. След като се прибрах в Италия изхвърлих всичко, което бях взела."

ЗА САМАТА ПЕНЕТА

"В Банкок се напих на партито на играчите и като се събудих открих непознат човек в леглото ми. Уплаших се, но се оказа, че това е колежка (Аранча Пара Сантонха)."

"На Олимпиадата се увлякох по един гимнастик. Потито Стараче и един приятел от отбора по водна топка ми дадоха негов предполагаем номер, който се оказа фалшив. Благодаря на Господ, че не позвъних на този номер."

"Отново на Олимпиадата се появиха слухове за мен и Потито. Прекарахме цял ден заедно, защото не можех да спя. Изгледахме един куп филми заедно. Грешници!"

"; target="_blank">По време на Фед Къп, си позволих да напсувам съдията на стола. След това ме бе срам да отида на вечеря с целия отбор."

"Отне ми 22 години да вляза в топ 10. Бях спокойна в този миг. Беше си сбъдната мечта."

"Не мога да разбера защо хората са толкова загрижени, когато нямаме гадже. В същото време не съм видяла някой да пита Мъри дали си има приятелка."

"Искам да намеря мъж, който уважава себе си, който има собствен живот и интереси. Да не бъде твърде сериозен, но не и лигав през цялото време."

"Моята майка ми каза, че идеалният мъж за мен ще е този, който познава целия ми живот. Може би това е Потито. Може би той е мъжът. Кой знае."

"Много ми харесва, когато журналистите измислят любовни истории. Те написаха, че имам връзка с Надал, Болели, Фереро, Мело, Валентино Роси. Нямам обяснение."

ЗА ОСТАНАЛИТЕ ТЕНИСИСТКИ

"Когато Янкович излиза на корта, тя е гримирана, косата й е перфектна и мирише на парфюм. Когато напуска корта, нищо от това не се променя. Това ме притеснява."

"Янкович е безкомпромисна. Тя е прецизна, уравновесена и агресивна. Тя играе всяка топка сякаш от това зависи животът й."

"В Бали бях в стая с Франческа Скиавоне. Беше чудовищна бъркотия и аз постоянно ходех след нея, за да чистя. Един път тя ми каза "сякаш майка ми е била тук."

"Винъс е огромна, плашеща и по-здрава от всеки друг. Легенда. Истинска стена."

"Федерико Луци (Federico Luzzi, италиански тенисист починал през 2008-а след левкемия) бе най-красивият италиански играч, но аз обичах да се бъзикам с него като му казвах, че е най-грозният човек в света."

"По дяволите Квебек, по дяволите Доха, по дяволите топ 10. Федерико Луци е починал. Всичко друго е незначително. Прибирам се вкъщи."

"В Синсинати играех на двойки срещу Кара Блек и Анастасия Родионова. Партньорката ми Дулко се скара с една от тях на мрежата, а когато отидох да видя какво става, някоя от двете ми каза "шибана кучка". Полудях и започнах да крещя: "ела тук, ако си толкова смела."

Още по темата:
Още за автобиографията на Флавия
Майката на Флавия Пенета бяха осъдени за смърт на работник




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини