Хюит: Да се отказвам? Пълни глупости!



29-12-2011 15:10 | Станко Димов

Бившият №1 в света Лейтън Хюит успокои многобройните си фенове заявявайки, че не мисли за отказване от тениса. През последните години австралиецът редовно е в лазарета заради поредица травми, заради които се родиха и спекулациите за евентуалното му оттегляне от корта.

„Приказките, че се отказвам не се нищо ново за мен. Слушам за тях още от както навърши 26. Тогава бях нещо като ветеран в тениса, понеже се състезавах от 10 години. Свикнал съм с тези неща и се опитвам да не им обръщам внимание”, коментира Хюит.

Бившият шампион от Уимбълдън и US Open добави, че планира скоро да спира с тениса. „Ако трябва да бъда честен сега съм много по-мотивиран в сравнение с предните години”.

В момента Хюит се подготвя за предстоящия турнир „Хопман къп”, в който ще представя Австралия заедно с Ярмила Гайдошова. За Australian Open Хюит се надява да бъде в добра форма и да зарадва фенове и организатори, които както се очакваше го дариха с „уайлд кард”.

Ето какво сподели бившия №1 относно първия за сезона турнир от Големия шлем: „Джокович определено е играчът в топ форма. Той имаше достатъчно време в края на сезона, за да се възстанови от проблемите в рамото. Твърдите кортове в Австралия прилягат отлично на стила му. Той ще бъде играчът, с когото всички ще трябва да се съобразяват”, категоричен е Хюит.

Роджър Федерер се завърна. Той можеше да победи Новак на полуфиналите на US Open, а след това няма загубен мач. Освен това Роджър по принцип играе много добре в Австралия. Рафа Надал? Никога не можем да го отпишем от сметките. Определено това са тримата, които са фаворити за трофея”, смята местният любимец.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини