Надал си взе месец почивка



29-12-2011 16:36 | Станко Димов

Рафаел Надал явно е готов на всичко, за да бъде във върхова форма в най-важните турнири през сезона. По-рано днес стана ясно, че испанецът е отказал да участва в надпревари през целия февруари, което не е никак добра новина за организаторите на турнира в Дубай.

Матадора сподели, че след Australian Open ще си вземе няколко седмици почивка, за да бъде физически в оптимално състояние за важните битките в периода от март до август.

„От три дни съм в Абу Даби и тренирам колкото мога, но не колкото искам. Надявам се, че рамото ми е добре и съм направил правилния избор, да дойда тук”, сподели Надал, който е неизменна част от демонстративния турнир в Абу Даби.

В петък Рафа ще се изправи срещу Давид Ферер в спор за място на финал в надпреварата, която спечели през последните две години. Испанецът ще започне годината в Доха, където ще трябва да се подготви максимално добре за започващия в средата на януари Australian Open.

„След Australian Open трябва да спра, да си взема почивка. Искам да се концентрирам върху тренировките, за да бъда готов за остатъка от сезона. Най-важната част от сезона започва в Индиън Уелс и завършва през юли на Уимбълдън, а тази година ще приключи малко по-късно с Олимпийските игри”, сподели носителят на 10 титли от Големия шлем.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини