Франция се справи с Китай на старта на „Хопман Къп”



31-12-2011 09:36 | Станко Димов

Франция започна успешно участието си на „Хопман Къп”, след като в двубоя на откриването се наложи с 2:1 победи над Китай. Ключов се изхода се оказа мачът на смесени двойки, където тандемът Гаске-Бартоли се оказа по-силен от този на азиатците.

Иначе сблъсъкът започна фантастично за Китай. В първия мач на сингъл Ли На постигна драматична победа над Марион Бартоли с 2:6, 6:2, 6:4.

Любопитното е, че в третия сет французойката първа осъществи пробив и поведе с 3:2, след това обаче шампионката от „Ролан Гарос” върна пробива за 4:4 и до края на мача не загуби гейм.

Франция изравни резултата в серия след втория двубой. Световният №19 Ришар Гаске нямаше никакви проблеми срещу 421-ия в ранглистата Ву Ди и го победи с 6:1, 6:3.

"Бях фаворит само заради мястото ни в ранглистата", коментира след двубоя Гаске. "Знаете, че в този момент от годината винаги е трудно да се играе. Няма лесни двубои, още повече когато не знаеш в каква форма си и какво да очакваш от съперника", каза още французинът.

Така ключов за изхода на дуела се оказа двубоят на смесени двойки, в който европейците показаха много по-добра сработеност и дадоха само два гейма на съперниците си – 6:1, 6:1.

Вторият мач от Група „Б” противопоставя домакините от Австралия, в състав Лейтън Хюит Ярмила Гайдошова и тима на Испания, в състав Фернандо Вердаско Анабел Медина Гаригес. Двубоят между двете нации е в ранните часове на утрешния ден.

Срещите от Група „А”, където е и дебютиращият отбор на България, започват на втори сутринта българско време (3:30, пряко по БНТ1).

Припомняме, че по регламент съперниците в двете групи играят на принципа всеки срещу всеки, като победителите от двете групи се класират за финал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини