Пиронкова пропусна да изненада Квитова



02-01-2012 05:07 | Николай Драгиев

Световната номер 2 Петра Квитова започна 2012-а година с победа. Тя стори това в първия си мач от турнира за смесени двойки "Хопман Къп" срещу Цветана Пиронкова - 6:4, 6:2 за 75 минути игра.

Чехкинята спечели мача напълно заслужено и затвърди усещането, че при играта в зала е без конкуренция. Въпреки всичко, особено в първия сет, Пиронкова пропусна не малко възможности да постигне нещо повече.

Това е четвърта загуба на Пиронкова от Квитова.

"Доволна съм от начина, по който стартирах годината. 2011-а бе перфектна за мен, но се надявам да бъда още по-добра тази година," заяви Квитова.

Пиронкова започна мача по-добре и дори имаше възможност да пробие за 3:1 в своя полза. Вместо това Квитова изравни за 2:2 и след това на свой ред спечели подаването на българката. Пиронкова успя да изравни резултата при 4:4, но пак допусна необясним спад. Квитова проби за 5:4, а при този резултат Цвети имаше точка за 5:5, но с мощния си сервис, Квитова я неутрализира. Малко след това световната номер 2 спечели с 6:4 първия сет.

Втората част бе доминирана от Квитова. Тя съвсем лесно взе преднина от пробив и след това взе още един такъв за 6:2 в своя полза. Чехкинята бе улеснена и от ниския процент първи сервис на Пиронкова.

Следващият мач за Пиронкова ще бъде на не по-малко високо ниво - срещу световната номер 1 Каролина Вожняцки на 4-и януари от 03,30 часа българско време.

БЪЛГАРИЯ ДЕБЮТИРА НА ХОПМАН КЪП - СНИМКИ




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини