Бас за вечеря мотивирал допълнително Пиронкова



02-01-2012 14:53 | Станко Димов

„България остана жива след мача на смесени двойки”. Това гласи заглавието на материала за победата на Григор Димитров и Цветана Пиронкова над тандема на фаворитите от Чехия – Томаш Бердих и Петра Квитова.

Както е известно чехите се наложиха в първите два мача на сингъл, но пък при смесените двойки Цвети и Гришо спасиха 3 мачбола, след което изковаха първата победа на страната ни на „Хопман къп”.

Изключително впечатление в двубоя на смесени двойки направи началният удар на Пиронкова, която около десетина пъти сервира така, че Бердих да не може да върне точно топката. За жалост на Цвети обаче тя така и не успя да направи ас, което се оказа, че било голямата й цел.

„Преди двубоя с Григор се бяхме обзаложили, че ако направя ас на Бердих ще ме черпи вечеря. Опитах се да го направя, но за жалост не успях”, сподели Цветана с усмивка на лице.

„Сега ще рекалсираме и ще се опитаме да се концентрираме за следващите двубои, които са много важни. Може би утре ще поплувам, не знам, ще видим”, каза още Цвети.

Любопитното е, че може би на подобен бас са се хванали и чехите, предвид страхотния сервис на Петра Квитова срещу Григор Димитров. За разлика от Цвети обаче шампионката от Уимбълдън дори успя да "закове" два аса срещу впечатления Димитров.

След като днес игра срещу световната №2, в сряда на Пиронкова и предстои сблъсък и със световната №1 Каролина Вожняцки. В петък е последният мач на сингъл на Пиронкова, а съперник ще бъде Бетани Матек Сандс.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини