Федерер: Джокович и Надал са в добра форма



02-01-2012 21:48 | Николай Драгиев

Роджър Федерер призна, че основните му конкуренти за сезон 2012 - Рафаел Надал и Новак Джоковичи се намират в чудесна форма. Швейцарецът загуби в по два сета и от двамата по време на демонстративния турнир в Абу Даби.

"Трябва да призная, че Новак и Рафа играят много добре. Всъщност, това не е изненада за мен. Очаквах да бъдат в силна форма и те го доказаха," коментира Федерер.

Световният номер 3 изрази притеснение, че в следващите два месеца му предстои да играе доста тенис и това може да провокира физически проблеми.

"Очакваме много игра до края на февруари. Надявам се да защитя титлата си в Доха и да направя нещо запомнящо се в Австралия. Ще бъдат интересни месеци. Надявам се да издържа физически," коментира той.

"Ще търся пика на своята форма в периода между "Ролан Гарос", Уимбълдън, Олимпиадата и US Open," не крие 16-кратният шампион в турнири от Големия шлем.

Федерер признава, че към днешна дата Новак Джокович е най-добрият играч и той ще бъде фаворит в основните турнири. "Той определено е най-постоянният играч и сега изглежда отново в добра форма.

"Сега на Джокович му предстои да се справи с огромния интерес на медиите и желанието на всички да го победят на корта. Интересно е да видим дали ще стартира сезона по най-добрия начин," заяви още Федерер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини