На Ли мечтае за позицията на Серина



На Ли мечтае за позицията на Серина
Свързани турнири
Свързани играчи
22-02-2010 12:54 | Станко Димов

Най-добрата китайска тениситка На Ли не скри амбициите си един ден да оглави световната ранглиста. Ли, която стана първата представителка на своята страна, пробила до Топ 10, от днес е в Куала Лумпур, където ще вземе участие в местния турнир.

 

Ли стигна до върховете в женския тенис благодарение на отличното си представяне на Australian Open в края на миналия месец, където достигна полуфинал.

 

"Всеки тенисит мечтае да бъде номер 1 в света и аз не правя изключение. Това е моята цел и трябва да работя още по-здраво, за да я постигна. Трябва да бъда по-агресивна на корта и да продължавам да вярвам в силите си", сподели Ли, кото в събота навърши 28 години.

 

На Ли разкри, че като за начало иска да спечели започващия днес Malaysian Open. "Тук съм, за да извървя целия път до финала и да го спечеля. През последната седмица имах лека контузия, но сега положението вече е значително по-добре", сподели китайката.

 

Първата съперничка на Ли в Куала Лумпур е номер 2 в схемата Татяна Малек (Германия). Най-големият фаворит в турнира е Олимпийската шампионка Елена Дементиева. От началото на сезона рускинята спечели две титли - в Сидни и Париж.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини