Наркотикът на Анди Мъри - триумф в Шлема



22-02-2010 13:22 | Станко Димов

Най-добрият британски тенисист Анди Мъри призна, че не може да спре да мисли за титла от Големия шлем. Преди няколко седмици Мъри изигра вторият си голям финал, този път в Мелбърн, но отново загуби от ... Роджър Федерер.

 

"Нямам представа дали и кога ще спечеля титла от Големия шлем. Ще се опитам да го направя на "Ролан Гарос", ако не се получи ще пробавам на "Уимбълдън", ако и там не стане ще направя нов опит на US Open", коментира Мъри при пристигането си в Дубай, където днес започва силния турнир в схемата при мъжете. 

 

В Австралия Мъри можеше да стане първият британец след Фред Пери (1936, US Open) с титла от Шлема. "Не мисля, че статистиката има някакво значение. Просто отново се изправих срещу най-добрия тенисист за всички времена (Федерер). Вярвам, че следващия път, когато се класирам за финал в Шлема, ще спечеля. Това е най-важното нещо за мен. Може и да не се случи, но аз съм длъжен да опитам", призна шотландецът.

 

Мъри не скри и разочарованието си от отказа на Федерер да участва на турнира в Дубай. "Обичам да играя срещу него. Винаги съм го казвал, надявам се да имам още поне един шанс да се изправя срещу него. За жалост това няма да е тук в Дубай".

 

"Положението е просто и няма смисъл да се правят драми. Ако Роджър не се чувства добре е взел правилно решение с отказа си да играе. Така и трябва. Всички сме разочаровани, но здравето на един играч е преди всичко", каза Мъри, който след Australian Open си спечели гнева на организаторите на турнира Open 13 в Марсилия, след като в последния възможен момент се отметна и отказа да играе в пристанищния френски град.

 

"Не мисля, че аз съм фаворит в Дубай. Не съм играл от Australian Open и не знам как ще изглеждам на корта. За мен на този етап не е важно да спечеля турнира на всяка цена. Искам просто да играя добре и да продължа да се развивам".

 

"Не мисля за класирането ми в ранглистата. Просто е - ако се представям добре в Големия шлем и на Мастърсите, ще бележа прогрес и в ранглистата. Доволен съм от първия турнир от Шлема за сезона, сега трябва да се представя добре и тук", каза в заключение Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини