ВИДЕО: Серина Уилямс под въпрос за Australian Open



04-01-2012 12:24 | Станко Димов

Серина Уилямс прекрати участието си на турнира в Бризбейн,след като получи травма в глезена в двубоя срещу Бояна Йовановски. Все още не е ясно колко точно сериозна е контузията на американката и дали участието й на Australian Open е поставено под въпрос.

„Разочарована съм, че трябва да се откажа от турнира в Бризбейн”, коментира по-малката от сестрите Уилямс пред местните медии.

„Ходих в болница и лекарите потвърдиха, че имам изкълчване на глезена и не трябва да играя повече. Сега ще си взема няколко дни почивка, не много дни, след което ще видя как се чувства кракът ми. Надявам се, че ще мога да играя на Australian Open”, сподели още бившата №1 в света.

„Това е неочакван край на турнира за мен. Не съм предполагала, че ще завърша деня с ядрено-магнитен резонанс. Прекарах страхотни дни в Бризбейн – турнирът е фантастичен, също както и феновете. Надявам се, че ще се видим отново догодина”, каза още Серина Уилямс.

Следващите няколко дни ще бъдат ключови за участието на американката. Припомняме, че първият за сезона турнир от Големия шлем започва на 16-ти януари – след по-малко от 2 седмици.

Освен Серина, под въпрос за битките в Мелбърн Парк е и сестра й Винъс, която бе принудена да откаже турнира в Окланд (Нова Зеландия) също заради контузия.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини