Йордан Божинов: Трима души имат заслуги за успеха в „Хопман къп”



05-01-2012 09:04 | Николай Драгиев

Коментаторът на Евроспорт Йордан Божинов е добре познат на тенис любителите в България. Неговото мнение винаги тежи на мястото си и затова от Tennis24 го потърсихме за коментар относно успешното представяне до момента на Хопман къп на Григор Димитров и Цветана Пиронкова.

За да бъдеш поканен на „Хопман къп” има две условия – добри позиции на корта и здрава работа зад кулисите. За второто президентът на федерацията Стефан Цветков се погрижи и заслужава дълбок поклон. За първото Цветана Пиронкова и Григор Димитров сториха достатъчно и мач преди (вероятно) да приключат участието си в Пърт заработиха много фенове от Другата страна на Земята.

Погледнете осемте участващи отбора и си задайте въпроса „В колко от тях участват роботи и в колко от тях хора, изпитващи радост от играта?” Голяма част от играещите в Пърт приемат „Хопман къп” като задължение. В повечето случаи досадно. Цветана и Григор излизат на корта всеки път с една цел – да се забавляват. Да забавляват публиката и да правят шоу. Да играят с усмивка и настроение. За точки, пари, ранглиста и прочие ще се мисли в останалите 43 седмици от сезона.

Цветана и Григор (вероятно) няма да играят на финал, но поставиха стабилни основи на една евентуална покана и за следващото издание на „Хопман къп”. Те не само спечелиха фенове в Пърт, но и докараха голяма българска колония по трибуните. За радост на организаторите, за които броят продадени билети е основен фактор при селекцията.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини