ВИДЕО: Федерер показа колебание, отново чака Цонга



05-01-2012 17:58 | Николай Драгиев

Роджър Федерер и Жо-Вилфред Цонга ще се изправят в петък в полуфинален двубой от турнира в Доха. Това стана факт, след като двамата взеха срещите си съответно срещу Андреас Сепи и Алберт Рамос.

Първи на корта излезе световният №6 Цонга, който очаквано нямаше никакви проблеми срещу приятната изненада в турнира Алберт Рамос. Французинът се наложи с 6:2, 6:1 за малко повече от час игра.

След него на централния корт в Доха излезе шампионът от миналата година Роджър Федерер, който се изправи срещу стар познайник – Андреас Сепи. Любопитното от статистиката между двамата бе, че от 7 изиграни срещи, италианецът никога не беше печелил сет срещу носителя на 16 титли от Големия шлем.

Историята се повтори в първите минути на двубоя и Федерер с лекота поведе с 6:3. През втората част обаче се случи „немислимото”. Сепи взе сета със 7:5, като премина през деветте кръга на ада. Световният №38 можеше далеч по-лесно да си гарантира изравняване на резултата, но от 5:1 гейма позволи да се стигне до 5:5. В крайна сметка Сепи наложи волята си.
 
В третия сет играта остана равностойна, но ранен пробив за Федерер се оказа напълно достатъчен за място на полуфинал.

Любопитното е, че до момента Цонга и Федерер са играли общо 11 пъти, цели 8 (!) от които през миналия сезон.

Победата над Сепи е 20-а поредна за Федерер в официални мачове.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини