Григор Димитров унижи играч от Топ 10



06-01-2012 14:47 | Станко Димов

Григор Димитров записа първата си победа над състезател от Топ 10. В двубой от Хопман къп, българинът прегази най-добрия американец Марди Фиш с категоричното 6:2, 6:1 за около час игра. По този начин Гришо сложи край на голямото чакане и прекъсна серията от 7 поражения от състезатели в челната десетка.

Това бе може би най-добрият мач на Гришо за последните два сезона. Той демонстрира подобрена игра във всички компоненти от играта. С представянето си Димитров даде заявка за изключителен сезон през 2012-а.

Благодарение на победата България изравни резултата в дуела със САЩ, след като по-рано днес Цветана Пиронкова отстъпи с 4:6, 4:6 пред Бетани Матек-Сандс.

"Това беше от тези дни, в които всичко се получава. Чувствах се много свободен на корта, наслаждавах се на играта си. Просто си казах: "излез на корта и играй играта си". Искам да благодаря и на феновете, които ме накараха да се чувствам отлично. Може би Марди не беше щастлив от начина, по който завърши мача. Съжалявам, ако съм направил нещо, с което да го обидя", каза Димитров.

Григор Димитров започна фантастично двубоя и след около 10 минути поведе с 4:0 гейма. Всички удари в играта на българина се получаваха за ужас на слисания Марди Фиш, който изглеждаше и доста натежал.

Все пак опитният американец успя да вземе два гейма, с които да предотврати унизителното 6:0, което изглеждаше напълно реално с оглед превъзходството на Димитров. Така след само 30 минути игра нашето момче спечели първия сет с 6:2.

Страхотната представяне на Гришо продължи с пълна сила и след почивка. Още в първия гейм българинът проби с лекота най-добрия американски тенисист и ясно показа, че първата му победа над играч от Топ 10 е въпрос само на минути. Отличното представяне на Димитров му донесе преднина от 5:1, а с пореден пробив българинът затвори мача с 6:1 за около час.

Видимо разочарован от тежкото поражение, Марди Фиш не прие загубата като мъж и при поздрава на мрежата не показа задължителното уважение към съперника.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини