Квитова и Бердих изкачиха Чехия на върха



07-01-2012 13:17 | Станко Димов

Отборът на Чехия спечели турнира за смесени двойки Хопман къп за втори път в историята си. На финала на надпреварата чехите взеха и двата си мача на сингъл срещу Франция, което им осигури крайния успех.

Първи на корта излязоха Петра Квитова и Марион Бартоли, а световната №2 се наложи със 7:5, 6:1. По този начин чехкинята завърши турнира със 100% актив от двубоите на сингъл.

„Изиграх брилянтен мач. Искам да поздравя Марион, която е свършиха отлична работа по време на подготовката за новия сезон и сериозно е развила играта си. Надявам се Томаш да вземе двубоя си и да спечелим турнира”, коментира Квитова.

Думите на шампионката от Уимбълдън явно бяха чути и малко по-късно Бердих се справи с Ришар Гаске със 7:6, 6:4. Двамата изиграха много оспорван двубой, но в крайна сметка световният №7 наложи волята си.

Така, подобно на Квитова, Бердих завърши турнира с 4 победи от 4 мача на сингъл. Любопитното е, че единственото поражение за новите шампиони дойде в двубоя на смесени двойки и бе нанесено от България в състав Григор Димитров – Цветана Пиронкова.

Първата титла на чехите в Хопман къп датира от 1994-та година и бе донесена от Яна Новотна и Петер Корда.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини