Мъри ентусиазиран от работата с Лендъл



08-01-2012 13:59 | Станко Димов

Анди Мъри започна по най-добрия начин сезон 2012. Британецът спечели 22-ата си титла, триумфирайки на турнира в Бризбен (на финала победи Долгополов с 6:1, 6:3). Мъри изрази надежда, че ще запази добрата си форма и за Australian Open, където игра финал през последните две години.

„Срещу Долгополов изиграх силен мач. В първия сет всички ми се получаваше, а ранният пробив във втория до голяма степен улесни задачата ми. Не мога да не отбележа и добрия начален удар от днес”, сподели относно финалния двубой Мъри.

„Като цяло съм доволен от последните си 3 двубоя. Мисля, че навлизам във форма и съм доволен от начина, по който играя в началото на годината”.

Мъри приключи сезон 2011 с контузия (финалния Мастърс в Лондон), но увери, че от травмата няма й следа.

„Както винаги сезонът беше дълъг. Първото, което направих бе да си взема 2 седмици пълна почивка. След това започнах работа във фитнеса, а също така навъртях доста километри тичайки по плажовете в Маями. Доволен съм от подготовката, която проведох”, сподели световният №4.

„Разбира се, че съм развълнуван от работата ми с него. Лендъл е един от най-великите в този спорт и съм сигурен, че може да развие играта ми още. Освен това е много опитен, а това също е важно. Двамата работим заедно от шест, седем дни и всичко е перфектно, наистина се забавляваме. Надявам се това да продължи.

Лендъл определено е много забавен човек. Вече ми разказа няколко интересни случки от негови двубои. Това, което ми харесва в него е, че знае как да се справи с напрежението. Вярвам, че двамата ще постигнем страхотни резултати”, коментира Мъри. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини