Федерер: Всичко може да се промени бързо11-01-2012 21:19 | Николай Драгиев

Роджър Федерер заяви, че се чувства в добра форма, но въпреки това няма гаранция че на Australian Open ще покаже формата, която демонстрира в предходните месеци.

Швейцарецът признава, че е предвидил да играе между 60 и 90 мача през 2012-а, според моментното си състояние.

"Направих много добра подготовка, чувствам се добре подготвен и се надявам да продължа да показвам силни игри. Разбира се, няма гаранция че ще успея. Малко съм нетърпелив да започне Australian Open," заяви Федерер пред Eurosport.

Федерер дава и няколко алтернативни варианта за играчи, които могат да оставят следа в Мелбърн - Хуан Мартин дел Потро, Давид Ферер и Николай Давиденко, които имали нужната класа.

"По мое мнение играчите между 5 и 10 място са много близо до нас. Всичко може да се промени бързо. Ето защо сезонът ще бъде крайно интересен," убеден е Федерер.

"Чувствам се здрав и мога да променя календара си в течение на сезона. Идеята ми е да почивам в определени периоди, когато се нуждая от това. Ще играя между 60 и 90 мача тази година.

"В периода от кариерата ми, е логично да забавя темпото. Аз обаче се чувствам много добре, децата ми се справят, жена ми ме подкрепя на 100%. Всичко върви по план," допълва швейцарецът.

Жребият за Australian Open е в петък, а надпреварата в основната схема започва от понеделник.
Коментари
Други новини