ВИДЕО: Азаренка със сериозна заявка преди Australian Open



13-01-2012 12:56 | Николай Драгиев

Световната номер 3 Виктория Азаренка даде изключително сериозна заявка за силно представяне на Australian Open. Тя победи във финала на турнира от категорията Premier в Сидни Ли На с 6:2, 1:6, 6:3. Надпреварата в Сидни се счита за най-точния коректив за формата на най-добрите състезателки, тъй като в него участваха 9 от първите 10 в световната ранглиста.

В течение на седмица Азаренка постигна впечатляващи победи над Йелена Янкович и Агниешка Радванска. Ли На също подсказа, че си връща най-доброто ниво с победата си над Петра Квитова в полуфиналите.

Любопитното е, че преди година Ли На спечели титлата в Сидни с победа над Ким Клайстерс, а 2 седмици по-късно двете се срещнаха във финала на Australian Open. Тогава белгийката излезе победител.

Това е общо 9-а титла в кариерата на Азаренка от 17 изиграни финала. От януари тя игра и с нова ракета Wilson Juice, което не се отрази на представянето й.

Букмейкърите поставят белорускинята като фаворит номер 3 за предстоящия Australian Open, а освен това тя извади не лош късмет в първите кръгове на турнира, който започва в понеделник.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини