Анди Мъри „нападна” критиците



13-01-2012 13:41 | Станко Димов

Първата ракета на Великобритания Анди Мъри се изказа повече от остро към тези, които го критикуват за представянето му през последните 12 месеца. Както е известно миналата година шотландецът игра полуфинал на всички турнири от Големия шлем, но въпреки това отново не успя да донесе в родината си така желания трофей.

В навечерието на първия за сезона турнир от Шлема – Australian Open, Мъри назначи за свой треньор легендата Иван Лендъл, с който се надява да извърви следващата крачка и най-после да спечели турнир от Топ 4.

„Вече съм свикнал, когато хората се опитват да се бъркат в играта ми”, коментира Мъри пред британския в-к „Телеграф”.

„Питат ме дали съм подготвен достатъчно, дали физическото или психическото ми състояние в добро. Това е нещо, което ме мотивира допълнително да покажа на хората, че грешат. Това е, което планирам за тази година”, коментира двукратният финалист от Мелбърн Парк.

„Подобрявам играта си на части – психологически, физически и технически. Постоянно се опитвам да продължавам да се развивам и искам хората да го разберат веднъж за винаги.  Каня всеки, който иска да заповяда на която и да моя тренировка, да види как се подготвям, как работим с моя екип и колко усилия полагам, за да извлека най-доброто от играта си”, каза още Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини