Джокович: Кариерата ми е в своя апогей (видео)



14-01-2012 12:18 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Новак Джокович обяви, че се чувства не просто на 100% възстановен физически и психически, а и в състояние да повтори успехите си от предходния сезон.

Сърбинът ще стартира Australian Open като поставен под номер 1 и в първия си мач трябва да играе с непретенциозния италианец Паоло Лоренци.

"Всичко е възможно. 2011-а очевидно бе най-добрата ми година и ще бъде трудно да я повторя. Но щом съм го сторил веднъж, защо да не го направя втори път?", попита риторично Новак.

Джокович отчита, че кортовете в Мелбърн са доста бавни и в това отношение споделя едно мнение с Роджър Федерер. Въпреки това той не смята, че има особена разлика с покритието от миналата година.

"Усещам, че в момента съм в пика на моята кариера. Чувствам се в прекрасно физическо и психическо състояние. Мога да се представям силно на всички настилки и го доказах," смята още Ноле.

Джокович определя Олимпийските игри като един от основните си приоритети през годината. "Надявам се, че ще мога да играя силно и да донеса медал на Сърбия."

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини