Още от изказването на Надал: Не всички имаме физиката на Федерер15-01-2012 14:36 | Николай Драгиев

Броени часове преди началото на Australian Open 2012 горещата тема вече не е свързана толкова с първите мачове от турнира. Рафаел Надал успя да прикове вниманието към себе като неформален лидер на движението на тенисистите, които искат промени в мъжкия тенис.

Като такъв Надал си позволи публично да разкритикува Роджър Федерер, който твърдо е против драстични промени в календара.

"Тотално не съм съгласен с него. За него всичко е позитивно," заяви Рафа пред испанската агенция "Ефе".

Надал не държи непременно да има бойкот или вид стачка, но иска да се работи по наболелите проблеми.

"И двамата харесваме нашия спорт. Ситуацията е много по-добра от други игри, но това не значи, че не може да стане още по-добре. ATP Tour се развива добре, но някои неща определено са лоши. Това е, което казваме. По-голяма част от тенисистите споделят това мнение. Той (Федерер) има различно виждане... Щом мнозинството мисли по един начин, значи вероятно друга страна греши," излага позицията си Рафа.

"Постигнах неща, за които никога не съм можел да мечтая, но да приключа кариерата си с болки навсякъде не е позитивно. Ако той (Федерер) приключи кариерата си в прекрасно състояние, това е защото има изключителна физика. Но нито Мъри или Джокович ще приключат по този начин," обосновава се Надал.

Надал също така се притеснява от бързото приключване на тенис кариерите в днешно време. "На каква възраст ще спрем с тениса? 28, 29 или 30? Това значи, че ти остава още много години живот и е важно да сме здрави физически. В момента аз се притеснявам, че един ден няма да мога да играя футбол или да карам ски с моите приятели," допълва Надал.

БЪДИ АКТИВЕН И СПЕЧЕЛИ!
Коментари
Турнир: WTA Finals
Категория: Друг
Място на провеждане: Сингапур, Сингапур
Настилка: Зала
Награден фонд: $7,000,000

Official Website | Livescore
Турнир: Swiss Indoors
Категория: Друг
Място на провеждане: Базел, Швейцария
Настилка: Зала
Награден фонд: €2,442,740

Official Website | Livescore
Турнир: Erste Bank Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Виена, Австрия
Настилка: Зала
Награден фонд: €2,788,570

Official Website | Livescore
Други новини