Вожняцки се притеснява от Уилямс: Тя може да спечели навсякъде срещу всеки15-01-2012 16:51 | Станко Димов

Световната №1 Каролина Вожняцки ще направи поредната си атака към първа титла от Големия шлем.

В навечерието на Australian Open лидерската позиция на датчанката бе сериозно застрашена от Петра Квитова, която се нуждаеше от титла в Сидни, за да оглави ранглистата. В крайна сметка обаче Квитова отпадна на полуфинал и остави датчанката на върха.

„Нормално е като №1 в света винаги да бъда цел за побеждаване. Срещу мен другите нямат какво да губят и играят на предела си. Постоянно работя върху подобряването на играта си, но другите също го правят”, коментира Вожняцки.

В дните преди битките в Мелбърн датчанката получи травма на китката, която в един момент сериозно застраши участието й на Australian Open. Вожняцки обаче увери, че е напълно здрава за първия турнир от Шлема. По тази тема Каро направи много любопитна асоциация със Серина Уилямс.

„Тя (Серина Уилямс) няма нужда да играе двубои преди турнира. Тя просто може да дойде, да се представи невероятно и да спечели титлата. Може да е била година извън игра, но да се върне и веднага да започне да се представя на високо ниво. За мен обаче подобен сценарий е невъзможен.

Чувствам се по-комфортно, когато съм загряла с няколко двубоя преди даден турнир. За да се чувства в най-добра форма трябва да усещам топката, да свикна с корта, а това става с няколко двубоя. В това отношение със Серина сме страшно различни”, коментира Вожняцки.
Коментари
Турнир: Qatar Total Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Доха; Категория: Premier
Настилка: Твърда
Награден фонд: $ 916,131

Official Website | Livescore
Турнир: Argentina Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Буенос Айрес
Настилка: Клей
Награден фонд: $673,135

Official Website | Livescore
Турнир: New York Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Ню Йорк, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $777,385

Official Website | Livescore
Турнир: ABN AMRO Rotterdam
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Ротердам; Категория: ATP 500
Настилка: Зала
Награден фонд: €2,098,480

Official Website | Livescore
Други новини